15 daagse groepsrondreis Western Landscapes Afbeelding 15 daagse groepsrondreis Western Landscapes
15 daagse groepsrondreis Western Landscapes ***
Bestemming: Rondreizen Verenigde Staten - Rondreizen

15 daagse groepsrondreis Western Landscapes

***

Deze korte, maar krachtige groepsrondreis laat u in 2 weken toch heel veel hoogtepunten van het westen van Amerika zien. Zo bezoekt u de drie grootste en bekendste steden en de meest wereldberoemde nationale parken in deze regio. Om zoveel mogelijk te kunnen zien rijdt u een enkele keer een wat grotere afstand, maar ter compensatie verblijft u ook een aantal keren twee nachten op een plaats. We hebben gekozen voor...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Amsterdam - Los Angeles

Na aankomst op de luchthaven gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel nabij de luchthaven waar u kennismaakt met de reisleiding. Overnachting in Los Angeles.

Dag 2: Los Angeles - Palm Springs - Phoenix (ca. 610 km)

U laat Los Angeles vandaag achter u en reist naar het westen. Vandaag staat er een langere rit op het programma. Dwars door de ruige San Jacinto Mountains en door Palm Springs gaat u verder door de woestijn met de typerende Saguaro cactussen. In de late namiddag zal de hoofdstad van Arizona, Phoenix, als een fata morgana uit de woestijn verrijzen. Overnachting in Phoenix.

Dag 3: Phoenix - Sedona - Grand Canyon National Park (ca. 450 km)

Het hoogtepunt van vandaag is uw bezoek aan de Grand Canyon. De reis gaat in noordelijke richting door de Sonoran woestijn. Dan rijdt u plotseling het sprookjesachtige Red Rock Country binnen met het kleine stadje Sedona waar vele kunstenaars en gepensioneerde Amerikanen wonen. Via de Oak Creek Canyon bereikt u de zuidrand van de Grand Canyon. Door de beweging van de zon veranderen ieder uur van de dag de kleurschakeringen. Overnachting in de buurt van het park.

Dag 4: Grand Canyon National Park - Monument Valley - Lake Powell/Page (ca. 410 km)

De reis begint al vroeg zodat u nog even kunt genieten van de Canyon bij het vroege morgenlicht. U reist naar het oosten langs de zuidrand van de Grand Canyon en gaat verder in de richting van de Painted Desert. U rijdt het grootste indianenreservaat in het land binnen, dat van de Navajo indianen. De noordelijke kant van het reservaat, aan de grens van Utah en Arizona, staat bekend als Monument Valley. s Middags bezoekt u de Glen Canyon Dam, de laatste van de grote dammen die gebouwd werden om het krachtige water van de Colorado in het gareel te houden. Overnachting in Page aan Lake Powell.

Dag 5: Lake Powell/Page - Bryce Canyon National Park (ca. 250 km)

U rijdt in noordelijke richting de staat Utah binnen, waar de Mormoonse tradities en het Mormoonse geloof overheersen. De eerste grote stad is Kanab. Ten noorden van Kanab ligt Bryce Canyon National Park met een complex landschap van rotsachtige pilaren in vreemde vormen en maten geschapen. Deze rotsformaties staan bekend als Hoodoos. Overnachting in de omgeving van het park.

Dag 6: Bryce Canyon National Park - Zion National Park - Las Vegas (ca. 390 km)

Vandaag gaat u verder met uw ontdekkingsreis van het Colorado Plateau. U trekt naar het zuiden, naar Zion National Park. Bewonder deze 900m diepe Canyon die werd uitgeslepen door de Virgin rivier. Na de wonderen van de natuur die u de laatste dagen gezien heeft, kan niets een groter contrast zijn dan de gokstad Las Vegas. U kunt een begeleide excursie door de meest oogverblindende amusementsstad ter wereld maken! De komende 2 nachten verblijft u in Las Vegas.

Dag 7: Las Vegas

Een hele dag de tijd om deze City of Glitter & Glamour op eigen gelegenheid te ontdekken. Bewonder tijdens een wandeling over the Strip de vele enorme hotels, waag een gokje in een van de ontelbare casinos en bezoek s avonds een van de vele wervelende shows. U zult zich absoluut niet vervelen!

Dag 8: Las Vegas - Death Valley National Park - Mammoth Lakes (ca. 570 km)

Vandaag rijdt u de staat Californie weer binnen en zal het landschap ook weer radicaal veranderen. In het noordwesten komt u in Death Valley, waar u vanaf Zabriskie Point deze eindeloos lijkende vallei kunt aanschouwen. U reist verder in noordwestelijke richting en komt bij de machtige bergen van de Sierra Nevada die u via de Tioga Pass* inrijdt voor overnachting in het populaire ski-oord Mammoth Lakes.

  • In de periode oktober t/m mei kan de Tioga Pass gesloten zijn. Een bezoek aan Mammoth Lakes is dan niet mogelijk en u overnacht in dat geval in Fresno of Visalia.

Dag 9: Mammoth Lakes - Yosemite National Park (ca. 240 km)

Deze ochtend beklimt u de oostelijke kant van de Sierra Nevada en rijdt u Yosemite National Park binnen via de Tioga Pass*, het hoogste punt van de gehele rondreis. Ontdek de hoge Sierras terwijl u naar het meest populaire gedeelte van dit park rijdt, Yosemite Valley. Massieve granieten rotswanden torenen duizenden meters boven deze rustige vallei uit, waar vele diersoorten leven. Neem de tijd om de watervallen, rivieren, geuren en geschiedenis van Yosemite te ontdekken. Enorme rotsformaties zoals Half Dome en El Capitan zijn de hoogtepunten van de middag.

Dag 10: Yosemite National Park - San Francisco (ca. 374 km)

Vandaag komt u in het centrale dal van Californie, waar meer dan 240 verschillende gewassen worden verbouwd. U rijdt over de Oakland Bay Bridge de prachtige stad San Francisco binnen. Tijdens een stadsrondrit zult u kennismaken met de bezienswaardigheden van deze stad, zoals Union Square, de Golden Gate Bridge en de wereldberoemde cable-cars. U verblijft 2 nachten in San Francisco.

Dag 11: San Francisco

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt gaan winkelen, even met de cable-car meerijden of gewoon lekker wandelen door de meest populaire stad van Amerika. De flair van deze grote stad en het adembenemende uitzicht over de baai trekt bezoekers van over de gehele wereld aan. San Francisco is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Amerika. U kunt ter plaatse ook een excursie naar de wijngaarden in Napa Valley reserveren.

Dag 12: San Francisco - Monterey/Carmel - Pismo Beach/Solvang (ca. 430 km)

Vandaag verlaat u San Francisco en de reis brengt u naar de zogenaamde Monterey Peninsula, een van de meest schilderachtige delen van Californie. Bezoek Monterey's historische Cannery Row en Fishermans Wharf. Via Carmel-by-the-Sea rijdt u verder naar Pismo Beach voor de overnachting.

Dag 13: Pismo Beach/Solvang - Santa Barbara - Los Angeles (ca. 310 km)

Verder in zuidelijke richting door de Santa Ynez Valley naar Santa Barbara. Na een korte rit komt u aan in Los Angeles, de Stad der Engelen. Ervaar de glamour van Hollywood tijdens de stadstour. U rijdt o.a. langs het beroemde Chinese Theater en door Beverly Hills. Overnachting in Los Angeles.

Dag 14: Los Angeles - Amsterdam

U gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 15: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Inbegrepen highlights - Los Angeles & stadstour - Grand Canyon National Park - Monument Valley - Lake Powell - Bryce Canyon National Park - Zion National Park - Las Vegas - Death Valley National Park - Yosemite National Park - San Francisco & stadstour

Bij ons inclusief! - Vliegreis per US Airways - 13 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties in een kamer met bad of douche en toilet. De hotels liggen vlakbij de centra van de steden en in de nationale parken of vlakbij de ingang - Alle omschreven excursies en entreegelden nationale parken - Vervoer per lokale airconditioned touringcar met toilet - Begeleiding door deskundige Nederlandse reisleiding, vanaf de ochtend op dag 2 tot de aankomst in het hotel op dag 13. U reist in een internationaal gezelschap, dus de reisleiding informeert u tijdens de rondreis in meerdere talen.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

15 daagse groepsrondreis Western Landscapes 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail