23 daagse autorondreis Enjoy the West Afbeelding 23 daagse autorondreis Enjoy the West
23 daagse autorondreis Enjoy the West ***
Bestemming: Rondreizen Verenigde Staten - Rondreizen

23 daagse autorondreis Enjoy the West

***

Deze autorondreis hebben wij speciaal samengesteld voor degenen die graag wat minder kilometers per dag rijden en liever een dag langer in een hotel in dezelfde plaats verblijven. Het aantal te bezoeken plaatsen is daardoor iets minder, maar u heeft wel ruim de tijd om van alle attracties en hoogtepunten te genieten. Daarnaast kunt u ook heerlijk ontspannen bij het zwembad van uw hotel. Deze reis begint met de...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Amsterdam - San Francisco

Na aankomst op de luchthaven van San Francisco haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in het centrum. Hier verblijft u de komende 2 nachten.

Dag 2: San Francisco

Om ca. 08.00 uur ontvangt u van onze lokale vertegenwoordiging een groot informatiepakket met een uitgebreide routebeschrijving, diverse wegenkaarten, uw hotelvouchers en nog wat handige tips voor tijdens uw autorondreis. Deze jonge en moderne stad lijkt het meest op een Europese stad, met een vleugje Victoriaanse romantiek. Bekijk de stad vanaf het hoog gelegen Nob Hill en geniet van Fishermans Wharf, Union Square, Chinatown en Alcatraz en maak een ritje per cable-car.

Dag 3: San Francisco - Monterey (ca. 200 km)

U rijdt verder naar het zuiden, naar het gezellige kunstenaarsstadje Monterey voor een bezoek aan Cannery Row. Deze plek is bekend van de schrijver John Steinbeck en de lokale markt bij Fishermans Wharf. De komende 2 nachten verblijft u in Monterey.

Dag 4: Monterey

Geniet van de ontspannen sfeer van dit prachtig aan de kust van de oceaan gelegen stadje met haar vriendelijke bevolking. Via de beroemde en schilderachtige 17-Mile-Drive met prachtige uitzichten over de oceaan kunt u tevens een bezoeken brengen aan het charmante stadje Carmel.

Dag 5: Monterey - Cambria (ca. 250 km)

Vanuit Monterey rijdt u verder zuidwaarts en u passeert Big Sur, een van de meest romantische en tot de verbeelding sprekende routes van het land. De eindbestemming van vandaag is het gezellige badplaatsje Cambria waar u vanavond zult overnachten. San Simeon is vooral bekend vanwege het Hearst Castle Historical Monument, gebouwd in opdracht van William Randolph Hearst, de beroemde en machtige krantenmagnaat.

Dag 6: Cambria - Santa Barbara (ca. 225 km)

Langs de kust rijdt u vandaag verder in zuidelijke richting naar Santa Barbara, een van Californies mooiste stadjes en gesticht in 1782 door Franciscaanse missionarissen. Vandaag de dag is Santa Barbara bekend vanwege de mooie architectuur, het milde klimaat, de luxe winkels en de uitgestrekte stranden. De komende 2 nachten verblijft u in Santa Barbara.

Dag 7: Santa Barbara

U heeft de hele dag om heerlijk te genieten van zon, zee en strand. s Avonds kunt u lekker eten en drinken in een van de vele prima restaurants en gezellige bars. De kans is aanwezig dat u een bekende film- of tv-ster tegenkomt, want ook zij komen graag naar Santa Barbara voor hun ontspanning.

Dag 8: Santa Barbara - Los Angeles (ca. 200 km)

Vandaag gaat u op weg naar de stranden rondom Los Angeles. Via de mooie kustroute komt u eerst in de bekende badplaatsen Malibu en Santa Monica. Op deze stranden werden vele afleveringen opgenomen van de bekende tv-serie Baywatch. Hierna arriveert u in Los Angeles, waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 9: Los Angeles

Als u vandaag vroeg opstaat, heeft u nog vrijwel een hele dag om Los Angeles te verkennen. Universal Studios, waar vele bekende tv-series zijn en worden opgenomen, the Sunset Strip, Beverly Hills en Hollywood mogen eigenlijk niet op uw lijstje ontbreken. Reserveer ook nog wat tijd om te winkelen in een van de vele outlet-shoppingmalls.

Dag 10: Los Angeles - Palm Springs (ca. 240 km)

U kunt vandaag eerst lekker uitslapen, voordat u de kust verlaat en op weg gaat naar Palm Springs voor de overnachting. U kunt hier o.a. een ritje per kabelbaan maken naar de top van de San Jacinto Mountain.

Dag 11: Palm Springs - Phoenix/Scottsdale (ca. 430 km)

Vandaag staat er een langere rit op het programma. Dwars door een woestijnlandschap en het Joshua National Park, met de kenmerkende hoge cactussen, verlaat u Californie en rijdt u Arizona binnen. Op slechts 2 uur rijden van Phoenix ligt Tucson, een stadje dat nog echt de sfeer van het Oude Westen uitademt. In Scottsdale vind u vele grote, moderne winkels en talloze winkels met snuisterijen uit het Wilde Westen. Overnachting in Phoenix/Scottsdale.

Dag 12: Phoenix/Scottsdale - Sedona (ca. 190 km)

U gaat vandaag het gebied van de hoge bergen, diepe dalen en beroemde nationale parken in. Via de Black Canyon Highway rijdt u langs Montezumas Castle, een oud indianendorp dat gebouwd is in een rotswand. De overnachting vandaag is in het gezellige en kleurrijke kunstenaarsstadje Sedona, temidden van rood/roze gekleurde zandsteenformaties.

Dag 13: Sedona - Grand Canyon National Park (ca. 200 km)

U rijdt verder door de roodgekleurde Oak Creek Canyon en langs het stadje Flagstaff, waar diverse western films zijn opgenomen. Na de korte rit van vandaag heeft u de rest van de dag de tijd om van dit wereldwonder te genieten. U verblijft de komende 2 nachten vlakbij de ingang van het park.

Dag 14: Grand Canyon National Park

Nog een hele dag in en rondom de Grand Canyon. U kunt vandaag naar eigen wens invullen en bijvoorbeeld een helikoptervlucht door de canyons maken of een tocht helemaal tot op de bodem. Het meemaken van een zonsop- en ondergang maken uw ervaring compleet, want dan is het kleurenschouwspel het meest spectaculair.

Dag 15: Grand Canyon National Park - Monument Valley (ca. 425 km)

Langs de zuidrand verlaat u de Grand Canyon en rijdt u verder door diverse uitgestrekte en verlaten indianengebieden, zoals het Navajo Indian reservaat in de richting van Monument Valley. De beroemde, steile rotsblokken en rotspartijen in het landschap zijn vaak het toneel van diverse films, vooral westerns en televisieseries. U verblijft de komende 2 nachten vlakbij Monument Valley.

Dag 16: Monument Valley

Vandaag heeft u een hele dag de tijd om op eigen gelegenheid van dit indrukwekkende landschap te genieten en ook even lekker te ontspannen bij het zwembad van uw hotel.

Dag 17: Monument Valley - Lake Powell/Page (ca. 150 km)

Vandaag een korte rit. U verruilt het stof van Monument Valley voor het verkoelende water van Lake Powell. Dit enorme diepblauwe meer wordt opgesierd door prachtige, rode rotspartijen. U kunt hier heerlijk relaxen, een mooie boottocht over het meer maken en tussen de rotsen door zwemmen en diverse watersporten beoefenen, zoals surfen, waterskien en natuurlijk jetskien. Overnachting in Page, gelegen aan Lake Powell.

Dag 18: Lake Powell/Page - Bryce Canyon National Park (ca. 270 km)

De rit van vandaag voert u door uitgestrekte plateaus en u waant zich als het ware in het Wilde Westen. Via het stadje Kanab, een voormalig fort, arriveert u uiteindelijk bij het Bryce Canyon National Park. Dit park staat vol met door de natuur bizar gevormde rotspartijen; alsof iemand met hamer en beitel aan de slag is geweest. Overnachting nabij de ingang van het park.

Dag 19: Bryce Canyon National Park - Zion National Park (ca. 130 km)

s Ochtends vroeg kunt u tijdens een wandeling genieten van een adembenemende zonsopgang boven de Bryce Canyon. Aansluitend rijdt u naar Zion National Park, met reusachtige rotspartijen, groene bossen en verkoelende riviertjes. Ideaal voor een picknick-lunch en een mooie wandeling! U overnacht in de omgeving van het park.

Dag 20: Zion National Park - Las Vegas (ca. 265 km)

U verlaat de groene natuur van Zion en gaat op weg naar het woestijnlandschap waarin het grootste gokparadijs ter wereld ligt: Las Vegas. De glitter & glamour van deze stad zijn wereldberoemd en de komende 2 dagen kunt u hier zelf uitgebreid op ontdekking gaan.

Dag 21: Las Vegas

U heeft de hele dag de tijd om deze flitsende stad te ontdekken. Bewonder tijdens een wandeling over the Strip de vele enorme hotels, waag een gokje in een van de ontelbare casinos of maak een uitstapje naar de Hoover Dam, een van de hoogste door mensenhanden gebouwde dammen ter wereld. Of bezoek s avonds een van de vele wervelende shows en prima restaurants. U zult zich hier absoluut niet vervelen!

Dag 22: Las Vegas - Amsterdam

U heeft nog een hele ochtend om een laatste gokje te wagen en wat laatste inkopen te doen. In de loop van de dag levert u uw huurauto weer in bij de luchthaven.

Dag 23: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Inbegrepen highlights - San Francisco - Monterey - Los Angeles - Grand Canyon National Park - Monument Valley - Lake Powell - Bryce Canyon National Park - Zion National Park National Park - Las Vegas

Bij ons inclusief! - Vliegreis per US Airways - 21 overnachtingen. De hotels of lodges liggen vlakbij de centra van de steden en in de nationale parken of vlakbij de ingang - Uitgebreide informatiemap met Nederlandstalige routebeschrijving, wegenkaarten en uw hotelvouchers. Dit pakket wordt u op de 1e ochtend in Amerika in uw hotel overhandigd. - Rand McNally Road Atlas

Autohuur NIET inbegrepen Vanwege ons zeer uitgebreide aanbod van autotypes met verschillende verzekeringspakketten en aanbiedingsperiodes is de autohuur niet inbegrepen in de genoemde reissom. Wij helpen u graag met het vinden en boeken van de voor u geschikte en meest voordelige autohuur voor uw reis. Het minimum aantal dagen autohuur voor deze reis bedraagt 22 dagen



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

23 daagse autorondreis Enjoy the West 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail